Daily current affair 2021 Dec 10

🔺10 December 2021 Current Affairs

  1. India’s first female psychiatrist Sharda Menon has passed away, she has been honored with which award?
    Ans. Padma Bhushan
  2. Which bank has launched “PNB PRIDE-CRMD Module” app for disabled employees?
    Ans. Punjab National Bank
  3. Which commission has launched “She is a Changemaker” program?
    Ans. National Women Commission
  4. What is the rank of India in 2020 in the export of food export goods to Arab countries?
    Ans. First
  5. Eminent Assamese poet Nilamani Phukan Jr. has been honored with which Jnanpith Award?
    Ans. 56th
  6. DRDO has successfully test-fired “Vertical Launch Short Range Surface-to-Air Missile” from the Integrated Test Range at Chandipur off the coast of which state?
    Ans. Odisha
  7. Which space agency has selected Indian-origin doctor Anil Menon for its future space missions?
    Ans. NASA
  8. Which company’s chairman and managing director Sanjiv Mehta has been appointed as the next chairman of FICCI?
    Ans. Hindustan Unilever
  9. The President of which country, Adama Barrow has won a second term as President?
    Ans. The Gambia
  10. In which place researchers have discovered the first dinosaur species that lived 214 million years ago?
    Ans. Greenland