Daily Current Affairs Question and Answer: 11 September 2021

Daily Current Affairs Question and Answer: 11 September 2021
For SSC, BANKING, CLAT, RAILWAYS, RPSC, BPSC, UPSC, MPPSC, MPSC, KPSC, TNPSC, GPSC, etc Exams.

Daily Current Affairs Question and Answer: 11 September 2021

 1. How is the weather in India when the weather has turned bad?

Answer: INS Dhruvak.

2. Ai Pyaar Ne I

Answer: Neeraj Lodha.

3. Which state has been considered suitable recently?

Answer: Retired Test Gurmeet Singh.

4. Bars country’s aircraft charge for speeding up at the highest level of the country?

answer:

5. Which female writer died of heart failure at the age of 80?

Answer: Sonal Shukla.

6. The players of the selection team of the T20 World Cup team have given the team according to their own?

Answer: (Rashid Khan).

7. What is in the 50 list of Environmental Teachers 2021?

Answer: Satyam Mishra and Meghna Mussunari.

8. Have you come across 24 hours of corona in the country?

Answer: 34,973 (260 energies).

9. How will today’s (10 seconds) be for the day around the world?

Answer: World Self Defense Day.

10. Charged to be charged from 2021?

Answer: Ayan Shankta.

11. India’s first indigenous high ash coal gasification based methanol production plant has been designed at BHEL’s research and development center located in which city of India?

Ans. Hyderabad

12. Prime Minister Narendra Modi has chaired the annual summit of BRICS, a grouping of how many countries?

Ans. 5 Countries

13. Which country’s Supreme Court has declared abortion in the state of Coahuila as a criminal offense?

Ans. Mexico

14. Which state of India has inaugurated the “Emergency Landing Field” built on National Highway-925 in Barmer?

Ans. Rajasthan

15. Which day is celebrated all over the world on 10th September?

Ans. World Suicide Prevention Day

16. Who and HDFC have signed an MoU to provide credit support to MSMEs?

Ans. NSIC

17. The Cabinet Committee on Security has approved the purchase of how many transport aircraft?

Ans. 56 Transport

18. For which sector has the Central Government approved a production-linked incentive scheme of Rs 10,683 crore?

Ans. Textile Sector

19. Which railway station has been awarded with five star “It Right Station Certificate”?

Ans. Chandigarh

20. Who has been awarded the Face of Education Directorate (DoE) by the Delhi government?

Ans. Raj Kumar (Music Teacher)