Daily Current Affairs Question and Answer : August 31, 2021

 30 August 2021 Current Affair

 We Give Daily Updates Of Current Affairs For SSC, BANKING, CLAT, RAILWAYS, RPSC, BPSC, UPSC, MPPSC, MPSC, KPSC, TNPSC, GPSC, etc Exams

Daily Current Affairs Question and Answer : August 31, 2021


1. President Ram Nath Kovind will lay the foundation stone of which university in Gorakhpur today?

Answer: Mahayogi Gorakhnath University.

2. Which female tennis player has reached the finals of the singles at the Tokyo Paralympics?

Answer: Bhavana Patel.

3. Delhi Chief Minister has appointed actor Sonu Sood as the brand ambassador of which campaign?

Answer: Mentor of the country.

4. Which popular chef and filmmaker has passed away at the age of 55?

Answer: Naushad.

5. Tamil Nadu Governor Banwarilal Purohit has been given the additional charge of Governor of which state?

Answer: Punjab.

6. DGCA has lifted the ban on which aircraft after two years?

Answer: Boeing 737 MAX Jet.

7. Which hockey player has been awarded the Biju Patnaik Sports Award by the Odisha government?

Answer: Amit Rohidas.

8. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?

Answer: 46,759 (509 deaths).

9. Which state government has decided to adopt whom by the year 2032?

Answer: Wrestling.

10. 29th August is celebrated every year as which day?

Answer: National Sports Day.

11. Para athlete from India won bronze medal in men’s discus throw F52 event of the ongoing Tokyo Paralympics?

answer. Vinod Kumar

12. According to the report of SIPRI, which country became one of the largest arms importers in Asia between 2016-20?

answer. India

13. Nishad Kumar has created an Asia record by winning a silver medal in which event at the Tokyo Paralympics?

answer. bounce

14. In the Asian Junior Boxing Championship 2021, Rohit Chamoli defeated which player to win India’s first gold medal?

answer. otgonbayar tuvshinjay

15. Which mobile app was launched by Sports Minister Anurag Thakur on National Sports Day?

answer. fit india

16. Which state assembly passed a resolution against the Centre’s agricultural laws?

answer. Tamil Nadu

17. Which Windows Won’t Update on Microsoft’s Older CPUs?

answer. windows 11

18. Sania Mirza and Christina McHale were the runners-up in the title match of the Cleveland Open tennis tournament, which player did they face?

Ana. Shuko Oyama and Ana Shibahara

1️9. Aditi Ashok is related to which sport?

answer. Indian golfer

20. Which day was celebrated all over India on 30th August?

answer. national scent industry day

21. 31 August – Hari Merdeka (Malaysia National Day)

Every year Hari Merdeka (Malaysia National Day) is celebrated on 31 August.