Total 44 RAMSAR SITES IN INDIA | GKQNAEXAM

 Total 44 RAMSAR SITES IN INDIA 

Total 44 RAMSAR SITES IN INDIA | GKQNAEXAM

 

There are total 44 RAMSAR sites in indian deatils of ramser sites in indian information about there location. 

We have given the List of important Total 44 RAMSAR SITES IN INDIA . Candidates who are preparing for your Bank Examination & Interview can also read this.

1. Asan Conservation Reserve
 Ans:
 Uttarakhand

 

2. Asthamudi Wetland
 Ans:
 Kerala

 

3. Beas Conservation Reserve
 Ans:
 Punjab

 

4. Bhitarkanika Mangroves
 Ans:
 Orissa

 

5. Bhoj Wetlands
 Ans:
 Madhya Pradesh

 

6. Chandertal Wetland
 Ans:
 Himachal Pradesh

 

7. Chilka Lake
 Ans:
 Orissa

 

8. Deepor Beel
 Ans:
 Assam

 

9. East Kolkata Wetlands
 Ans:
 West Bengal

 

10. Harike Lake
 Ans:
 Punjab

 

11. Hokera Wetland
 Ans:
 Jammu and Kashmir

 

12. Kabartal Wetland
 Ans:
 Bihar

 

13. Kanjli Lake
 Ans:
 Punjab

 

14. Keoladeo Ghana NP
 Ans:
 Rajasthan

 

15. Keshopur
 Ans:
Miani Community Reserve
 Ans:  Punjab

 

16. Kolleru  Lake
 Ans:
 Andhra Pradesh

 

17. Loktak Lake
 Ans:
 Manipur

 

18. Lonar Lake
 Ans:
 Maharashtra

 

19. Nalsarovar Bird Sanctuary
 Ans:
 Gujarat

 

20. Nandur Madhameshwar
 Ans:
 Maharashtra

 

21. Nangal Wildlife Sanctuary
 Ans:
 Punjab

 

22. Nawabganj Bird Sanctuary
 Ans:
 Uttar Pradesh

 

23. Parvati Agra Bird Sanctuary
 Ans:
 Uttar Pradesh

 

24. Point Calimere Wildlife and Bird Sanctuary
 Ans:
 Tamil Nadu

 

25. Pong Dam Lake
 Ans:
 Himachal Pradesh

 

26. Renuka Wetland
 Ans:
 Himachal Pradesh

 

27. Ropar Lake
 Ans:
 Punjab

 

28. Rudrasagar Lake
 Ans:
 Tripura

 

29. Saman Bird Sanctuary
 Ans:
 Uttar Pradesh

 

30. Samaspur Bird Sanctuary
 Ans:
 Uttar Pradesh

 

31. Sambhar Lake
 Ans:
 Rajasthan

 

32. Sandi Bird Sanctuary
 Ans:
 Uttar Pradesh

 

33. Sarsai Nawar Jheel
 Ans:
 Uttar Pradesh

 

34. Sasthamkotta Lake
 Ans:
 Kerala

 

35. Sunderbans Wetland
 Ans:
 West Bengal

 

36. Surinsar
 Ans:
Mansar Lakes
 Ans:  Jammu and Kashmir

 

37. Sur Sarovar
 Ans:
 Uttar Pradesh

 

38. Tso Kar Wetland Complex
 Ans:
 Ladakh

 

39. Tsomoriri Lake
 Ans:
 Jammu and Kashmir

 

40. Upper Ganga River

(Brijghat to Narora Stretch)
 Ans:
 Uttar Pradesh

 

41. Vembanad Kol Wetland
 Ans:
 Kerala

 

42. Wular Lake
 Ans:
 Jammu & Kashmir